Att acceptera sin nuvarande fysik

vardag

Jag och Toijko tog en sväng upp till Sadeln idag och trots att det ser grått ut på bilderna så var det sjuuukt varmt och helt vindstilla! Jag svettades som en gris haha.

En sak som jag gick och tänkte på medan vi vandrade uppåt är att fan vad det går snabbt att tappa sin styrka och kondition och vad svårt det är att acceptera att man inte är där man vill vara. Efter lite för många veckor av både sjukdom, dåliga kostvanor och lite för länge på latsidan så kan jag säga med säkerhet att jag inte kommer köra Salomon27k i helgen. Det känns så jäkla tråkigt, men både pga att mina lår är lite halvt trasiga för tillfället och att jag inte tränat på senaste tiden så bra, så vet jag att det är rätt beslut.

Jag är verkligen så fruktansvärt taggad på att bli stark och snabb igen. Det finns ingen värre känsla än att inte orka gå eller springa där man vill för att det blir för jobbigt. Jag vill kunna röra mig fritt på fjället utan att gå sönder eller bryta ihop haha..

Jag var i rätt bra form innan jag blev sjuk och framförallt innan jag blev sjukskriven, och jag önskar att man bara kunde plocka upp där man sluta men det är inte så tyvärr. Det är bara att börja om på ruta ett och köra på. Det som är bra är ju att det brukar gå ganska snabbt att komma tillbaks hyffsat iallafall, det som är dåligt är att det brukar vara typ 2 veckor ren tortyr först haha.

Min plan är att försöka börja med 4 träningspass i veckan där 1 eller 2 är styrkepass. Jag behöver bygga upp mina muskler igen för de har tyvärr inte blivit så prioriterade på senaste. Plus att jag vet att lite styrketräning hjälper mig lite extra i all annan träning så WIN WIN. Utöver det vill jag köra en 30 dagars-challenge där jag eliminerar allt socker. Jag har dragit på mig ett onödigt sockersug som jag vill råda bot på och det bästa sättet för mig är allt att gå cold turkey – allt eller inget. Så det ska jag köra på från och med nu!

Sen såklart äta ren och hälsosam mat, lagom mängd, hyffsade rutiner osv, ni vet. Allt sånt där basic som man annars gör. Dricka mycket vatten (det är jag dock redan duktig på men ändå), äta mer grönsaker, mindre snabba kolhydrater, mer protein (kan vara ganska dålig på detta). Ja men lite så, känns ändå som en bra plan och jag är taggad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s