Promenad i tege, högsommar och en trött själ

psykisk ohälsa, vardag

Igår tog jag, Jocke och Toijko en promenad i tege med lite fika i ryggsäcken. Herregud vad varmt det var, vi stannade flera gånger och gav vatten till Toijko, tog ner han i bäckar och såg till att vi själva drack. Tycker det är härligt med sån här värme men samtidigt är det lite läskigt. Man måste verkligen se till att dricka och få i sig mat för annars kollapsar man ju.

Det var ialllafall väldigt mysigt att bara strosa runt där utan någon som helst brådska. Och när vi kom hem tog vi ett dopp i sjön och sen somnade jag på soffan några timmar med en bok i handen. Så skönt.
Jag har börjat läsa mycket igen, det är underbart. Känner mig så lätt och kommer till ro när jag läser. Det är skönt, när min hjärna annars går på högvarv.

Idag är det dock lite svårare. Jag är ledsen idag, har inte gjort nånting förutom att gå ut med Toijko och sovit på soffan. Läst lite också. Och nu på kvällen lyckades jag ta en dusch. Men jag känner mig bara så olustig i hela kroppen, så många frågor och inga svar. Känner mig vilsen, liten och ledsen. Oförstådd, missplacerad och ur funktion. Maten smakar ingenting idag och jag vet inte om jag är hungrig eller mätt, jag känner ingenting.

Det är så svårt att vara sjuk på insidan. Man kan inte plåstra om eller se om såret läker eller inte, så som man kan om det är på utsidan. Jag undrar om det nånsin kommer bli bra igen, vad jag ska göra av mig själv för såhär kan jag inte fortsätta leva. Allt jag vill är att fly härifrån och börja om på nytt.

Det är så frustrerande och jobbigt när man ena stunden tror att man börjar få lite ordning på saker, för att sen gå och borsta tänderna och när man tittar sig själv i spegeln så vänder allt och man är tillbaka på ruta ett. Man måste liksom kämpa sig igenom dagarna och göra saker som får en på fötter. Typ bädda sängen, borsta tänderna, ta på sig vanliga kläder, ta en promenad, etc. Göra saker för at få dagen att gå och för att på något sätt komma tillbaka till livet. Det är svårt och jag är ledsen och vill inte leva men jag vill leva och jag vill inte vara ledsen och jag önskar att det vore enkelt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s