Ska jag börja styrketräna igen?

träning

Det var väldigt längesen jag styrketränade om jag ska vara ärlig. Jag har liksom tappat suget för det på senaste för jag har sprungit och åkt längdskidor och cyklat istället. Även fast jag vet att det skulle gynna mig tusen gånger om att lägga in lite mer styrketräning i min rutin så har jag haft svårt att motivera det.

Men imorse hände det!
Jag var faktiskt på gymmet och körde ett ryggpass, OCH, hör och häpna – jag tyckte det var riktigt kul! Såklart är jag väldigt svag och får börja om på absolut noll, men det gav mig samtidigt ett driv att bli stark igen och forma min kropp litegrann. Helt utan muskler är jag ju inte eftersom jag har ett väldigt fysiskt jobb och iochmed att jag har hund så är jag ute mycket och går i skog och på fjäll. Jag har en duglig grundfysik. Men wow det finns verkligen utrymme för förbättring och jag är rätt så pepp om jag ska vara ärlig.

Vet inte vad var som gjorde att jag kände motivationen komma tillbaka men jag ska ta vara på den, för som sagt, jag vet att det skulle gynna mig i allt att bli starkare. Inte bara min löpning men även för jobbet, skidåkningen, cyklingen och bara allmänt i vardagen. Jag hatar att känna mig svag.

Jag tror jag ska börja köra lite mer 50/50 nu, varannan dag styrka, varannan dag löpning typ. Tror det kommer bli riktigt kul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s