Periodisk fasta

träning, vardag

God förmiddag! Eller godmorgon för vissa av er kanske? Hehe.
Jag sov riktigt dåligt inatt men kom ändå upp vid 7 och tog en promenad med Toijko innan jag for till gymmet.

Det var så himla fint imorse och solen värmde gott i ansiktet när vi gick. Jag tycker det är så mysigt att ta promenader tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Byn börjar precis vakna till, solen är på väg upp och man vaknar till med lite frisk luft. Det blir lite kvalitetstid med vovven och jag får en bra start på dagen hehe.

Läget just nu: Jag sippar på en clean. Smakar helt okej? Hade nog inga förväntningar haha men gillar den! Igår började jag med periodisk fasta där mitt fönster är mellan 12-20 och i och med att jag tränade imorse så börjar magen kurra lite nu hehe. Men min tanke är att jag ska testa det här ett tag för jag har känt nu under min sjukskrivning att jag har väääldigt svårt att få till bra matrutiner. Jag känner inte att jag är hungrig, glömmer bort att äta och småäter väldigt mycket. Har läst en hel del om pf och tror att det kan hjälpa mig att komma på banan igen. Dels att lära känna mina hungerkänslor, få lite bättre koll på hur mycket och vad jag stoppar i mig samt att dämpa mitt sötsug.

Dessutom har jag tyckt att det varit väldigt skönt dessa dagar att inte tänka på frukost utan bara låta dagen rulla på. Sen när jag börjar jobba igen så är det lite tajt om tid på mornarna och då kan det vara skönt att veta att jag äter lite senare.

Anledningen till att jag tränar på morgonen också är för att jag håller på och vänjer kroppen vid morgonträning. Som jag sa igår så vill jag träna innan jobbet och jag tänker att det är en bra idé att börja redan nu innan det blir fullt upp på dagarna igen.

Toijko står som vanligt och kikar ut genom köksfönstret en stund innan han lägger sig och sover en stund. Det är så roligt när man går hemifrån eller kommer hem igen så ser man honom titta ut. Vi ska luncha med en kompis vid 13-tiden så tills dess ska vi nog bara slappa lite här hemma.

Juste, mitt träningspass såg ut såhär:
Benpass.
Benböj
Marklyft
Legpress
One-legged-benpress
Lårcurl i maskin
Hamstringcurl i maskin

Avslutade med en skön stretch som dock bara blev på ena benet då det visst var bokat för senioryoga så jag smet ut innan jag var klar. Får ta det andra benet ikväll.

Än så länge känner jag mig ganska svag och har myyyycket att jobba på. Men tycker samtidigt att det är roligt för då brukar ofta utvecklingskurvan gå ganska snabbt uppåt vilket är kul för självförtroendet hehe.

Nåväl, ha en bra dag hörrni!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s